CARNAVAL

És una Celebració pertanyent al calendari lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil que se celebra set setmanas després de la primera lluna plena passat el solstici d'hivern.
El carnaval combina elements com ara disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer. Malgrat les diferències que la seva celebració presenta al món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol.
L'origen de la seva celebració sembla probable que estigui a les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu romà del vi, les saturnals i les lupercales romanes, o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte. Segons alguns historiadors, els orígens d'aquesta festivitat es remuntarien a la Sumèria i Egipte antics, fa més de 5000 anys, amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi romà, des d'on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos a partir de fins del segle XV.

El carnaval de Venècia sorgeix a partir de la tradició de l'any 1296-1706, on la noblesa es disfressava per sortir al poble, les màscares són l'element més important del carnaval.
La màscara, va ser declarada com una festivitat pel Senat de la República de Venècia en l'any 1196. No obstant això, va ser al segle XVIII quan el carnaval venecià va aconseguir la seva màxima esplendor, on acudien viatgers i aristòcrates de tota Europa a la recerca de diversió i plaer.
Els vestits que es posen són característics del segle XVIII. Abunden les maschera nobile i maschera del Galeone; una careta blanca amb vestidura de seda negra, o de foscos colors i barret de tres puntes.
El carnaval de Venècia va ser oficialment fundat per Christopher Tolive, secretari principal del dux de Venècia.
L'objectiu original del carnaval era el concedir a la població més pobra un moment de diversió per així burlar públicament de l'aristocràcia. D'aquí ve el d'usar màscares que puguin ocultar la identitat
Durant els 10 dies de celebració d'aquesta festa la gent es disfressa i surt al carrer a passejar i a prendre fotos. Disfresses de inverteixen milers d'euros per lluir com una estrella durant alguns dies de l'any.




El Carnaval de Brasil, la participació i el vestuari varien d'una regió del Brasil a una altra. A les ciutats del sud-est de Rio de Janeiro, Són Paulo i Vitória, els grans desfilades són dirigits per escoles de samba. Aquests desfilades oficials estan destinats a ser vigilats pel públic, mentre que les desfilades menors ( "blocos") que permeten la participació del públic es poden trobar en altres ciutats, com Belo Horizonte, també a la regió sud-oriental.


Els gèneres típics de la música del carnaval brasiler són, a la regió sud-est en general, la majoria de les ciutats de Rio de Janeiro i São Paulo: samba-embolic, samba de bloco, samba de embalo i marchinha; i ha la Regió Nord-est incloent Pernambuco (principalment ciutats d'Olinda i Recife): frevo i maracatu, i Badia (principalment la ciutat de Salvador): samba-reggae, pagode (també un tipus de Samba) i el gènere principal axé music.


 
El Carnaval de Santa Cruz de Tenerife, juntament amb el Carnaval de Cadis i el Carnaval de Águilas . És considerat el segon carnaval més popular i conegut internacionalment, després del Rio de Janeiro (Brasil).
Milers de persones surten al carrer cada any durant més d'una setmana. El turisme s'incrementa al mateix temps que ho fa a l'estiu. El 18 de gener de 1980 va ser declarat Festa d'Interès Turístic Internacional per la Secretaria d'Estat per al Turisme.
És l'única festa canària que té aquesta distinció. A més és un dels carnavals més importants del món i el de més rellevància del país.67 En l'actualitat el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife aspira a convertir-se en Patrimoni de la Humanidad.

Comments

Popular posts from this blog

Travel Maldivas

DIARI D'ITALIA