ELS MACARRONS GRATINATS DE LA IAIA....
Aquesta recepta és única i exclusiva de la meva àvia, la meva àvia li va donar la recepta a la meva mare, però no li surten igual. Són els únics macarrons gratinats que m'agraden, encara que la beixamel no m'agrada, la de l'àvia sí. Estan per llepar-se els dits ...
INGREDIENTS
- 400 gr de carn picada (porc o vedella)
- 250 gr de pasta de macarrons
- 60 o 70 gr de mantega
- 500 cl llet
- 1 pot de tomàquet fregit de 400 gr
- 2 dolls d'oli
- 50 gr de formatge per gratinar
- 2 cullerades de farina
- Sal, pebre, orenga i nou moscada.
- Coem la pasta en aigua amb sal i una cullerada de mantega.
- Salpebrem la carn.
- En una paella posem la carn amb 2 dolls d'oli i la fregim.
- Quan agafi color afegim el pot de tomàquet fregit, i hi afegim una mica de sal i l'orenga.
- Ho deixem a part.
- En una altre cassola preparem la beixamel amb les 2 cullerades de farina, la mantega, nou moscada i la llet, fins que espesseixi.
- Posem la carn cuinada amb el tomàquet i orenga i la pasta cuita.
- Ho cobrim amb beixamel.
- Afegim el formatge a sobre de la beixamel.
- Ho gratinem 5 minuts al forn.
És el plat que sempre demano quan vaig a casa de la meva àvia. Acompanyat amb un bon tros de pa per a mullar, encara que no tinguis ganes de menjar t'ho menges ...
Ja et portaré algun dia.
Comments
Post a Comment